Begeleid wonen 16 jaar

De Kroon Zorg biedt jongeren begeleid wonen vanaf 16 jaar, waarbij je de hulp en ondersteuning krijgt die je nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Home Begeleid wonen 16 jaar

Zelfstandig wonen met hulp

De Kroon Zorg biedt jongeren begeleid wonen vanaf 16 jaar, waarbij je de hulp en ondersteuning krijgt die je nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Op diverse woonlocaties in en rond Arnhem geven jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking of andere psychische- en/of gedragsproblematiek de ruimte om te kunnen zijn wie ze zijn. Onze locaties verschillen in woonvorm en sfeer, maar hebben allemaal een eigen identiteit en vertrouwde gezichten als begeleiding.

Wat kun je van ons verwachten?

Bij het begeleid wonen voor 16 jaar en oudere jongeren sta jij als bewoner centraal. Dat betekent dat de begeleiding, in de vorm van lieve gezinshuisouders, jouw alleen de hulp bieden die je nodig hebt. En soms wat meer. Op die manier werken we samen toe naar meer zelfstandigheid, zodat je uiteindelijk misschien wel op eigen benen kunt staan.

Daarvoor stellen we een plan op. We kijken naar wat je nu al zelfstandig kan en vooral naar wat je straks zelfstandig wilt kunnen. We zetten in op jouw unieke talenten en stimuleren je om je te blijven ontwikkelen. Daarbij zorgen we voor een rustige en veilige omgeving, waarin we structuur bieden. Op die manier kun je op je eigen tempo werken aan jezelf.

Onze zorg

Ieder mens is uniek. Dat betekent dat iedere bewoner andere behoeften en hulpvragen heeft. Daarom variëren we in onze begeleiding. De één heeft in het begin intensieve begeleiding in de vorm van 24-uurs zorg nodig en de ander misschien wel ambulante begeleiding waarbij we een aantal keer per week even een praatje komen maken om te kijken hoe het allemaal gaat. Zo garanderen we iedereen de zorg en aandacht die ze nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen De Kroon Zorg zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. De Kroon en haar begeleiders willen je graag helpen een goede keuze maken.