De Mooieweg gezinshuis

Home Gezinshuizen Locaties De Mooieweg
Woning De Mooieweg heeft een landelijke uitstraling en bevindt zich in Arnhem. Het huis heeft een gezellige leefkeuken en een ruime woonkamer. Er zijn voldoende mogelijkheden samen iets te ondernemen, maar ook om een rustig plekje voor jezelf op te zoeken.

De locatie bevindt zich op de Mooieweg in Arnhem, dit is midden in de woonwijk Rijkerswoerd. Op 5 minuten van de locatie is een groot winkelcentrum te vinden. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende scholen en mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding. De locatie bestaat uit een voorhuis met twee studio’s voor zelfstandigheidstraining en een achterhuis met een woonkeuken, een ruime woonkamer en acht slaapkamers voor jongeren. Je woont er in een veilige en gezellige omgeving.  Een klein team van professionele en enthousiaste begeleiding zorgt daarbij voor een voorspelbaar pedagogisch leefklimaat, waarin jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn.

Bij de Mooieweg wonen jongeren met enige mate van zelfstandigheid, die structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen. Binnen de Mooieweg valt genoeg te leren op gebied van wonen, studie en vrije tijd. Jij kunt kenbaar maken wat je graag zou willen leren; wij helpen je daarbij. Denk bijvoorbeeld aan het leren herkennen van en omgaan met emoties, het op een juiste manier aangaan van contacten en het vergroten van je (sociale) netwerk. Of aan het leren van praktische zaken zoals het zelfstandig uitvoeren van de zelfverzorging en het behouden van een zinvolle daginvulling. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken in de begeleiding en het maken van keuzes die van belang zijn voor de jongere. 

Bij de Mooieweg worden jongeren een duidelijke structuur geboden. Structuur op het gebied van wonen, studie en vrije tijd. Structuur die zij nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen. Zo word je geholpen bij de ontwikkeling tot je eigen individu, doordat begeleiding je uitdaagt zelf na te denken over wat je wil en hoe jij de toekomst voor je ziet. Samen worden concrete stappen gezet, van het vinden van een bijbaan tot het op een juiste manier leren aangaan van en omgaan met sociale contacten. De focus ligt altijd op zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding waar nodig. Daarnaast streven we op de Mooieweg naar een veilige, gezellige plek, waarbij je samenwerkt met je begeleiding.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen

De Mooieweg

Groepswonen voor jongeren vanaf 12 jaar Mooieweg Arnhem is onderdeel van De Kroon Plus b.v.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer informatie of direct aanmelden?

Wil je meer informatie over beschermd wonen bij jou in de buurt? Over hoe wij werken of over onze gezinshuizen en de gezinshuisouders?

Meer informatie