Informatiebrief Coronavirus Lees verder

De Kei gezinshuis

Home Locaties De Kei
De Kei is een kleinschalig gezinshuis in Angeren voor jongvolwassenen (vanaf 17 jaar) met een licht verstandelijke beperking en/of gedrags,- verslavings- en psychische problematiek met een contra-indicatie voor wonen op een grote groep. De Kei bestaat uit twee locaties: Het Witte Huis en De Bungalow.

Bewoners bij gezinshuis De Kei hebben ieder een eigen kamer. In de eetkamer wordt gezamenlijk gegeten en in de woonkamer is ruimte voor gezelligheid. De begeleiding wordt gedaan door Freek Wannet en Lonneke Vodegel, professionele gezinshuisouders. Begeleid wonen bij De Kei is een tussenvorm van wonen in een gezinshuis naar ambulant wonen.

Over de gezinshuisouders

Freek en Lonneke kenmerken zich doordat zij iedereen als uniek persoon met eigen kwaliteiten benaderen. Ervaring heeft hen geleerd dat ze door hun persoonlijke begeleiding goed kunnen sturen op ontwikkelen naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Uitgaan van eigen kracht, talenten herkennen en zelfstandig kunnen leven is waar zij voor staan.

Door hun denkwijze zijn ze ook tot de naam De Kei gekomen: hoe ruw, ongepolijst, hard of soms zelfs onbenaderbaar iemand ook lijkt, in de kern is altijd iets moois te vinden! In hun begeleiding gaan zij op zoek naar de binnenkant van de mens om zo samen te zorgen dat de cliënten zich ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Over het gezinshuis

Binnen De Kei zijn er 12 woonplekken. In tegenstelling tot wat je gewend bent bij een gezinshuis zijn deze 12 woonplekken verdeeld over 2 locaties (Het Witte Huis en De Bungalow).

Het Witte Huis

Het witte huis is het hoofdgebouw met 3 aangeschakelde appartementen. Deze appartement zijn geschikt voor drie bewoners. Bewoners hebben een eigen kamer, maar eten wordt gezamenlijk gedaan in de gezellige woonkeuken. Ook is er een sfeervolle woonkamer waar de bewoners altijd terecht kunnen.

De Bungalow

De Bungalow, op steenworp afstand van het Witte Huis, biedt ruimte voor 2 cliënten. Hier wonen zij in mooie, eigentijdse appartementen. Bewoners van De Bunaglow hebben een eigen woonkamer en keuken, maar ook voor hen geldt dat het eten gezamenlijk gebeurd in de woonkeuken van Het Witte Huis. Zo blijven de bewoners en de gezinshuisouders betrokken bij elkaar. Ook als je in het appartement in Huissen woont is er mogelijkheid tot gezamelijk eten.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen


De Kei

Gezinshuis de Kei voor jongeren vanaf 17 jaar is onderdeel van De Kroon Zorginstelling b.v.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wil jij wonen in een gezinshuis in de omgeving Arnhem?

Wil je je aanmelden voor één van onze gezinshuizen? Kennismaken met de gezinsouders? Of willen jij en je partner een gezinshuis in Arnhem of omgeving starten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven antwoord op al je vragen en helpen je verder!​

Meld je aan!