Skip to main content

Gezinsondersteuning

Hulp & begeleiding bij de opvoeding

Wanneer je een kindje krijgt, komt daar heel wat bij kijken. Opeens ben je niet meer alleen, maar draag je ook de zorg voor je kleintje. Dat is een hele verantwoordelijkheid en sommige jonge ouders hebben daar wat begeleiding en ondersteuning bij nodig.  De Kroon Zorg biedt die gezinsondersteuning aan jonge ouder(s) met een licht verstandelijke beperking (LVB) of met een psychiatrische problematiek.

Dat doen we op meerdere manieren. Het is afhankelijk van waar jullie als ouders behoefte aan hebben. Dat kan betekenen dat je we zorgen voor ambulante gezinsbegeleiding waarbij we enkele keren per weer bij je langskomen, maar ook kun je bij ons terecht voor 24-uurs opvoedondersteuning. Jullie komen dan in één van onze appartementen wonen waar er altijd begeleiding in de buurt is.
 

Zo helpen wij.

Ons uitgangspunt is altijd ‘goed genoeg ouderschap’. Dat houdt in dat we toewerken naar een situatie waarin jullie kindje voldoende ondersteuning krijgt in zijn of haar ontwikkeling. Met onze gezinsondersteuning leren we je bijvoorbeeld om de signalen van je baby te herkennen en om op een duidelijke manier te communiceren met je kindje.

Ook leer je praktische zaken als het geven van goede voeding en hoe je je kindje het best kunt verzorgen. Maar gezinsondersteuning betekent ook dat je aan jezelf moet werken. We gaan bijvoorbeeld samen op zoek naar een geschikte baan of studie en leggen zo de basis voor een goede toekomst.
 

Aanmelden of meer informatie?

Verwachten je een kleintje of heb je net een kindje gekregen? En vind je het dankzij een licht verstandelijke beperking of psychische problematiek lastig om je kindje op te voeden? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van gezinsondersteuning door De Kroon Zorg!