Informatiebrief Coronavirus Lees verder

De Mooieweg gezinshuis

Home Locaties De Mooieweg
De Mooieweg is een woongroep voor begeleid wonen in Arnhem (Rijkerswoerd). Het huis heeft een gezellige leefkeuken en een ruime woonkamer. Er zijn voldoende mogelijkheden samen iets te ondernemen, maar ook om een rustig plekje voor jezelf op te zoeken.

Begeleid wonen in Arnhem (Rijkerswoerd)

De woongroep bevindt zich op de Mooieweg in Arnhem, dit is midden in de woonwijk Rijkerswoerd. Op 5 minuten van de locatie is een groot winkelcentrum te vinden. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende scholen en mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding. De locatie bestaat uit een voorhuis met twee studio’s voor zelfstandigheidstraining en een achterhuis met een woonkeuken, een ruime woonkamer en acht slaapkamers voor jongeren. Je woont er in een veilige en gezellige omgeving. Een klein team van professionele en enthousiaste begeleiders zorgt daarbij voor een voorspelbaar pedagogisch leefklimaat, waarin jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn.

Onze werkwijze

Bij De Mooieweg wonen jongeren vanaf 12 jaar met enige mate van zelfstandigheid. Deze jongeren hebben structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen. Binnen de woongroep valt genoeg te leren op gebied van wonen, studie en vrije tijd. Jij kunt kenbaar maken wat je graag zou willen leren en wij helpen je daarbij. We dagen je uit om na te denken over wat je wilt en hoe je de toekomst voor je ziet.

Samen worden concrete stappen gezet. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een bijbaan, het leren herkennen van en omgaan met emoties, het op een juiste manier leren aangaan van sociale contacten of denk aan praktische zaken zoals het zelfstandig uitvoeren van de zelfverzorging, huishoudelijke taken en het behouden van een zinvolle daginvulling.

De focus ligt altijd op zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding waar nodig. Daarnaast streven we op de Mooieweg naar een veilige, gezellige plek, waarbij je samenwerkt met je begeleiding. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken in de begeleiding en het maken van keuzes die van belang zijn voor de jongere.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen

De Mooieweg

Groepswonen voor jongeren vanaf 12 jaar Mooieweg Arnhem is onderdeel van De Kroon Plus b.v.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer informatie of direct aanmelden?

Wil je meer informatie over beschermd wonen bij jou in de buurt? Over hoe wij werken of over onze gezinshuizen en de gezinshuisouders?

Meer informatie