Skip to main content

Kindhuis voor max. 8 kinderen van 12 t/m 18 jaar

De Mooieweg

Woning De Mooieweg heeft een landelijke uitstraling en bevindt zich in Arnhem. Het huis heeft een gezellige leefkeuken en een ruime woonkamer. Er zijn voldoende mogelijkheden samen iets te ondernemen, maar ook om een rustig plekje voor jezelf op te zoeken. Je woont er in een veilige en gezellige omgeving.  Professionele en enthousiaste begeleiding zorgt daarbij voor een voorspelbaar pedagogisch leefklimaat, waarin jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn.

Bij de Mooieweg wonen jongeren die veel structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen. Binnen de Mooieweg valt genoeg te leren op gebied van wonen, studie en vrije tijd. Jij kunt kenbaar maken wat je graag zou willen leren; wij helpen je daarbij. Denk bijvoorbeeld aan het leren herkennen van en omgaan met emoties en alleen leren spelen of juist samen met anderen. Of aan het leren van praktische zaken zoals zelf douchen of je eigen boterhammen smeren. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken in de opvoeding en het maken van keuzes die van belang zijn voor het kind.

Bij de Mooieweg worden jongeren een duidelijke structuur geboden. Structuur op het gebied van wonen, studie en vrije tijd. Structuur die zij nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelingen tot jongvolwassenen. Je leert er bijvoorbeeld om te gaan met anderen, samen te spelen of juist om jezelf in je eentje te kunnen vermaken. Maar ook praktische dingen als jezelf goed douchen of het klaarmaken van je eigen ontbijt. We betrekken de ouders zoveel mogelijk bij de opvoeding en geven hen een belangrijke stem in het maken van de juiste keuzes voor het kind.


Meer weten?
Neem contact op met ons Zorgloket.