Skip to main content

Gedragswetenschapper

Anke Swaghoven

Mijn naam is Anke Swaghoven en ik ben als gedragswetenschapper betrokken bij verschillende locaties van De Kroon voor kinderen en jongeren. Ik lever een bijdrage aan het voorkomen, verbeteren en/of oplossen van psychische en/of gedragsproblemen bij kinderen (veelal met een verstandelijke beperking) door middel van diagnostiek en advisering en coaching van begeleiders en gezinsouders. Daarnaast geef ik behandeling (voornamelijk CGT) en denk ik graag mee over visie en beleid van de organisatie.

Ieder kind, ieder probleem en iedere aanpak is uniek; dit maakt mijn werk afwisselend en uitdagend!

Zelf heb ik een broer met een verstandelijke beperking en ik wist al van kleins af aan dat ik in de gehandicaptenzorg wilde gaan werken. Voorheen ben ik dan ook binnen andere organisaties betrokken geweest bij een aantal gezinshuizen en woongroepen voor kinderen met een verstandelijke beperking, was ik gekoppeld aan een aantal gedragsgroepen op een KDC en verzorgde ik ambulante behandelingen. Daarnaast heb ik enkele jaren als psycholoog in de Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ met volwassenen met klinische problematiek gewerkt en nog kort een kijkje mogen nemen in de revalidatiezorg en verslavingszorg. Hier heb ik brede en waardevolle ervaringen opgedaan.

Naast mijn werkzaamheden bij De Kroon Zorg heb ik samen met mijn partner ook een gezinshuis voor 8 (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze combinatie maakt dat ik mij goed kan inleven in begeleiding en gezinsouders en helpt mij enorm in mijn werk als gedragswetenschapper.