Skip to main content

Gedragswetenschapper

Leola Brouwer

Ik ben Leola Brouwer sinds mei 2014 ben ik als gedragswetenschapper werkzaam bij De Kroon. In januari 2015 is De Kroon ontzettend uitgebreid en heb ik veel nieuwe collega gedragswetenschappers erbij gekregen. Samen vormen we het Zorgexpertise team van De Kroon en werken we vol enthousiasme aan het verder tot ontwikkeling brengen van onze organisatie.

Ik heb de opleiding (biologische) psychologie gevolgd aan de Universiteit Maastricht en ben in 2011 afgestudeerd als (neuro)psychologe. Na het afronden van mijn opleiding ben ik al snel in de verstandelijk beperkten zorg aan het werk gegaan, eerst als persoonlijk begeleider en later als psycholoog in de diagnostiek en intake.  Ik heb deze doelgroep altijd erg uitdagend en interessant gevonden en haal nog elke dag veel plezier uit mijn werk.

Binnen De Kroon ben ik de betrokken gedragswetenschapper bij één van de kindhuizen, de ouder- en kind doelgroep en de (jong)volwassen brede doelgroep. Ik adviseer hierbij gezinshuisouders en teams, zet behandellijnen uit en leidt de behandelplanbesprekingen etc. van cliënten. Daarnaast doe ik intakes en diagnostiek en zijn we met het gehele team ook veel bezig met een stukje professionalisering en beleid.

Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk, omdat geen dag hetzelfde is en ik elke dag nog nieuwe dingen leer van collega’s, maar ook van cliënten. Daarnaast vind ik het een ontzettende uitdaging om al onze cliënten te helpen in het verder ontwikkelen van zichzelf en verdere stappen te maken in hun leven (hoe groot of klein deze ook zijn).