Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Gemeenten

Gemeenten

Samen met gemeenten, wijkteams en verwijzers werken wij aan een zelfstandig leven voor mensen met lichamelijke of psychische problemen.

Home Verwijzers Gemeenten

WLZ erkende zorgaanbieder

Albero gezinshuizen is een WLZ erkende zorgaanbieder die wonen aanbied aan (jong) volwassenen en kinderen met een (licht) verstandelijke beperking. Wonen gebeurt in zelfstandige kleinschalige gezinshuizen waar gezinsouders zorg en begeleiding bieden aan maximaal negen personen. Gezinsouders zijn zelfstandige ondernemers binnen Albero gezinshuizen.

WLZ en CIZ

De ondersteuning van mensen met een beperking wordt betaald uit de WLZ, de Wet Langdurige Zorg. Deze wet vergoedt de langdurige zorg voor mensen met een beperking. Dit kan een beperking zijn die ontstaan is door een handicap, chronische ziekte of ouderdom. Om gebruik te maken van zorg die betaald is via de WLZ, is een indicatie nodig. Deze indicatie kan aangevraagd worden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ stelt op basis van de hulpvraag vast hoeveel en welke ondersteuning nodig is. In de indicatie staat op welk zorgzwaartepakket (ZZP) je recht hebt.
De medewerkers van ons Klantbureau kunnen alles vertellen over het aanvragen van de indicatie. Zij helpen graag met de hulpvraag van onze (toekomstige) cliënt.

WMO en Gemeenten

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. Het gaat bijvoorbeeld om:

begeleiding en dagbesteding
een plek in een beschermde woonomgeving voor mensen met een psychische stoornis

Iedere gemeente organiseert de toegang tot ondersteuning op zijn eigen manier. Sommige gemeenten kiezen voor het Wmo-loket. Veel gemeenten kiezen sociale wijkteams waar mensen terecht kunnen met hun hulpvraag. Wat het wijkteam precies doet, verschilt per gemeente.

Bij Albero gezinshuizen willen we de kwaliteit van ons werk steeds verbeteren. Daarom hebben we veel belangrijke zaken vastgelegd in protocollen en richtlijnen. We onderzoeken regelmatig de tevredenheid van cliënten en medewerkers. We werken met individuele begeleidingsplannen en hebben een meerjarenbeleidsplan.

Samenwerken?

Wij werken intensief samen met verschillende gemeenten, zorgaanbieders en verwijzers. Wil jij kennismaken met onze zorginstelling en zoek je naar een langdurige samenwerking met professionals in de zorg? Neem contact op met ons zorgloket.

Gemeenten en zorgaanbieders

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen De Kroon Zorg zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. De Kroon en haar begeleiders willen je graag helpen een goede keuze maken.