Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Begeleid wonen voor moeder en kind

Begeleid wonen voor moeder en kind

Als je zwanger bent of net een zoon of dochter hebt gekregen komt er heel veel op je af. Je moet ineens zorgen voor een kindje. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Vanwege je jonge leeftijd en een licht verstandelijke beperking lukt het soms niet om je kindje helemaal zelfstandig op te voeden.

Meer informatie
Home Zorgaanbod Gezinsbegeleiding Begeleid wonen voor moeder en kind

Samen naar meer zelfstandigheid

Als je zwanger bent of net een zoon of dochter hebt gekregen komt er heel veel op je af. Je moet ineens zorgen voor een kindje. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Vanwege je jonge leeftijd en een licht verstandelijke beperking lukt het soms niet om je kindje helemaal zelfstandig op te voeden. Je hebt daar een beetje begeleiding bij nodig. De Kroon Zorg helpt je verder en biedt begeleid wonen voor moeder en kind.

Je komt dan bijvoorbeeld terecht bij een moeder- en kindhuis in Angeren, waar altijd begeleiding aanwezig is. Of je woont zelfstandig en er komt een professionele hulpverlener af en toe bij je langs. De mogelijkheden zijn eindeloos. We kijken naar wat het best bij jou past en waar jij en je kindje het meest profijt van hebben.

Dit doen wij

Met begeleid wonen voor moeder en kind krijg je hulp en ondersteuning bij de opvoeding van je kleintje, maar we werken ook aan jouw ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld om luiers te verschonen, om je baby goed eten te geven en om zijn of haar behoeften te herkennen. Maar we helpen je ook bij het vinden van een baan of studie die past bij jouw situatie. Zo zorg je voor een goede toekomst. Voor jezelf en voor je kindje.

We maken daarvoor graag een individueel behandelplan. Dat houdt in dat we gaan kijken naar wat je al zelfstandig kunt en wat je straks wilt kunnen, maar nu nog niet kan. We stemmen de begeleiding precies af op wat jij nodig hebt. We vinden het belangrijk dat je zelfstandig doet wat je al zelfstandig kunt doen. We helpen je, maar we nemen het niet over.

Open plekken

Momenteel hebben we een aantal beschikbare plekken voor wonen in een moeder-kind huis. Zoek jij een veilige plek voor zorg en ondersteuning op maat? Wij sturen je graag ons informatiepakket toe en houden je graag als eerste op de hoogte van de beschikbare plekken in één van onze woonlocaties.

Beschikbaarheid bekijken

Moeder-kind huis

Op zoek naar een moeder-kind huis in Angeren? Bekijk meer informatie over de mogelijkheden.

Lees verder

Moeder-kind huis

Begeleid wonen bij De Kroon Zorg

Onze deskundige van het Zorgloket vertellen je graag meer over wat er mogelijk is voor jou en jouw kind bij De Kroon Zorg. Wil je meer informatie over hoe wonen in een moeder-kind huis er uit ziet? Of wil je een cliënt verwijzen?

Aanmelden