Kind & jeugd

Soms is het beter wanneer een kind (tijdelijk) niet meer thuis woont. Wanneer ondersteuning in het eigen gezin niet voldoende is, biedt de Kroon Zorg de mogelijkheid om in een kind- of gezinshuis te wonen. Dit zijn normale huizen, in een gewone buurt, met een bewonerssamenstelling die zoveel mogelijk overeenkomsten heeft met een echt gezin. 

Professionele begeleiding
Home Kind & jeugd

Voor elk kind een passende plek

De Kroon Zorg biedt deze vorm van 24-uurs zorg aan kinderen met een verstandelijke beperking, gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ieder huis heeft zijn eigen identiteit en karakteristieke uitstraling. Voor elk kind is er een passende plek. De projecten van De Kroon Zorg zijn kleinschalig opgezet waardoor we een grotere rol kunnen spelen in het leven van onze bewoners. We vinden het heel belangrijk dat we betrokken zorg en begeleiding kunnen bieden gedurende de gehele eerste levensfase; van kind tot jongvolwassene. Juist in deze levensfase is continuïteit van zorg essentieel.

Wonen in een kindhuis

In een kindhuis wonen kinderen en jongeren die veel structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich prettig te voelen en zich te kunnen ontwikkelen.

Er werken een beperkt aantal begeleiders waardoor er voorspelbaarheid is voor de kinderen. De kindhuizen zijn gesitueerd in een woonwijk en dicht in de buurt van scholen en andere voorzieningen. Ieder kindhuis heeft een eigen leefklimaat dat is afgestemd op de behoefte van de bewoners. Wensen van ouders en kinderen worden hier zoveel mogelijk in meegenomen.

Open plekken

Momenteel hebben we een aantal beschikbare plekken op verschillende locaties voor kinderen vanaf 4 jaar. Zoek jij een veilige plek voor zorg en ondersteuning op maat? Wij sturen u graag ons informatiepakket toe. Wij houden je graag als eerste op de hoogte van de beschikbare plekken in één van onze woonlocaties.

Beschikbaarheid bekijken

Meer informatie of direct aanmelden?

Wil je meer informatie over wat wij kunnen betekenen voor kinderen? Of wil jij dat wij jouw kind of cliënt begeleid wonen bieden in een van onze gezinshuizen gericht op kinderen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Gezinshuizen in de regio


Begeleid wonen bij De Kroon Zorg?

De Kroon Zorg is een WLZ erkende zorgaanbieder die zelfstandig en begeleid wonen aanbiedt aan kinderen en (jong)volwassenen. Wij hebben diverse locaties in Gelderland.

Bekijk alle locaties

Aanmelden bij De Kroon Zorg

Onze deskundige van het Zorgloket vertellen je graag meer over wat er mogelijk is bij De Kroon Zorg. Wil je bijvoorbeeld informatie over wonen, dagbesteding, logeren en/of behandeling?

Verwijzen/aanmelden