Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Begeleid wonen voor ouder en kind

Begeleid wonen voor ouder en kind

Als je zwanger bent of net een zoon of dochter hebt gekregen komt er heel veel op je af. Je moet ineens zorgen voor een kindje. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Vanwege je jonge leeftijd en een licht verstandelijke beperking lukt het soms niet om je kindje helemaal zelfstandig op te voeden.

Meer informatie
Home Begeleid wonen voor ouder en kind

Begeleid wonen voor ouder en kind

Samen naar meer zelfstandigheid

Als je zwanger bent of net een zoon of dochter hebt gekregen komt er heel veel op je af. Je moet ineens zorgen voor een kindje. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Vanwege je jonge leeftijd en een licht verstandelijke beperking lukt het soms niet om je kindje helemaal zelfstandig op te voeden. Je hebt daar een beetje begeleiding bij nodig. De Kroon Zorg helpt je verder en biedt begeleid wonen voor moeder en kind.

Je komt dan bijvoorbeeld terecht bij een ouder- en kindvoorziening in Angeren, waar altijd begeleiding aanwezig is. Of je woont zelfstandig en er komt een professionele hulpverlener af en toe bij je langs. De mogelijkheden zijn eindeloos. We kijken naar wat het best bij jou past en waar jij en je kindje het meest profijt van hebben.

Dit doen wij

Met begeleid wonen voor moeder en kind krijg je hulp en ondersteuning bij de opvoeding van je kleintje, maar we werken ook aan jouw ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld om luiers te verschonen, om je baby goed eten te geven en om zijn of haar behoeften te herkennen. Maar we helpen je ook bij het vinden van een baan of studie die past bij jouw situatie. Zo zorg je voor een goede toekomst. Voor jezelf en voor je kindje.

We maken daarvoor graag een individueel behandelplan. Dat houdt in dat we gaan kijken naar wat je al zelfstandig kunt en wat je straks wilt kunnen, maar nu nog niet kan. We stemmen de begeleiding precies af op wat jij nodig hebt. We vinden het belangrijk dat je zelfstandig doet wat je al zelfstandig kunt doen. We helpen je, maar we nemen het niet over.

Bekijk de beschikbare plekken

Locaties waar plek beschikbaar is:

We hebben ook beschikbare plekken bij Albero Gezinshuizen. Beschikbare plekken