Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Kind & jeugd

Kind & jeugd

Soms is het beter wanneer een kind (tijdelijk) niet meer thuis woont. Wanneer ondersteuning in het eigen gezin niet voldoende is, biedt de Kroon Zorg de mogelijkheid om in een kind- of gezinshuis te wonen. Dit zijn normale huizen, in een gewone buurt, met een bewonerssamenstelling die zoveel mogelijk overeenkomsten heeft met een echt gezin. 

Professionele begeleiding
Home Kind & jeugd

Voor elk kind een passende plek

De Kroon Zorg biedt deze vorm van 24-uurs zorg aan kinderen met een verstandelijke beperking, gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ieder huis heeft zijn eigen identiteit en karakteristieke uitstraling. Voor elk kind is er een passende plek.

Betrokken van kind tot (jong)volwassene

Bij De Kroon Zorg vinden we het heel belangrijk dat we betrokken zorg en begeleiding kunnen bieden gedurende een langere periode; van kind tot (jong)volwassene. Doordat de verschillende gezinshuizen goed op elkaar aansluiten kunnen onze bewoners voor een langere tijd bij ons blijven wonen. Juist voor kinderen en jongeren is continuïteit van zorg essentieel.

Wonen in een kindhuis

In een kindhuis wonen kinderen die veel structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich prettig te voelen en zich te kunnen ontwikkelen. Er werken een beperkt aantal begeleiders waardoor er voorspelbaarheid is voor de kinderen. De kindhuizen zijn gesitueerd in een woonwijk en dicht in de buurt van scholen en andere voorzieningen. Ieder kindhuis heeft een eigen leefklimaat dat is afgestemd op de behoefte van de bewoners. Wensen van ouders en kinderen worden hier zoveel mogelijk in meegenomen.

Open plekken voor kinderen

Goed nieuws! Er zijn een aantal plekken beschikbaar op verschillende locaties voor kinderen vanaf 4 jaar. De Kroon Zorg biedt een veilige plek en ondersteuning op maat. Wij sturen je graag ons informatiepakket toe en houden je graag als eerste op de hoogte van de beschikbare plekken voor begeleid wonen voor kinderen.

Beschikbaarheid bekijken

Meer informatie of direct aanmelden?

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Gezinshuizen in de regio


Begeleid wonen bij De Kroon Zorg?

De Kroon Zorg is een WLZ erkende zorgaanbieder die zelfstandig en begeleid wonen aanbiedt aan kinderen en (jong)volwassenen. Wij hebben diverse locaties in Gelderland.

Bekijk alle locaties

Aanmelden bij De Kroon Zorg

Onze deskundige van het Zorgloket vertellen je graag meer over wat er mogelijk is bij De Kroon Zorg. Wil je bijvoorbeeld informatie over wonen, dagbesteding, logeren en/of behandeling?

Verwijzen/aanmelden