Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Alles Kids gezinshuis

Home Locaties Alles Kids
Alles Kids is het gezinshuis van Henry & Irene Meijer. Zij bieden kinderen veel meer dan slechts een dak boven het hoofd en een gevulde maag, maar willen een plek bieden waar ze zich thuis voelen gedurende hun periode van verblijf.

Gezinshuis in Gendt

Alles Kids is een gezinshuis in Gendt gericht op kinderen vanaf 4 jaar. Binnen ons eigen gezin proberen wij een ‘normale leefomgeving’ in een ‘gewoon’ huis te bieden. Deze gezinssituatie is één van de sterke punten van ons concept. Vertrouwen speelt in de levens van onze jongeren een belangrijke rol en wij willen dit bieden ongeacht afkomst of geschiedenis, want veelal hebben kinderen niet om deze situatie gevraagd en moeten ze er slechts mee zien om te gaan. Een reikende hand en luisterend oor kan al veel betekenen voor onze kinderen en begrip voor hun situatie maakt dat het verblijf veelal dragelijker is voor de kinderen.

Wat vinden we belangrijk bij Gezinshuis Alles Kids

Je mag er zijn! Samen leven, samen werken en samen plezier maken. Vertrouwde gezichten iedere dag weer. Uiteraard beschrijven we op onze site van Alles Kids alle waarden en normen, maar een van de belangrijkste waarden die we in ons huis hanteren is respect voor jezelf en anderen. Ken je de uitdrukking ‘De maatschappij, dat ben jij'? Hoe gaan we met elkaar om en hoe kan jij jouw steentje bijdragen? Jouw mening telt en wij zullen daar zorgvuldig mee omgaan.

Wat dragen we uit naar de kinderen en hun netwerk?

Betrokkenheid en behartigen van het kind belang en het creëren van een professioneel vangnet voor het kind waarbij het kind zelf centraal staat en daarbij zichzelf kan en mag zijn. Dat hebben we hoog in het vaandel. Ons gezinshuis is een dynamische samenlevingsvorm. Van ons als gezinshuis ouders mag dan ook verwacht worden dat we mee bewegen met de kinderen en jongeren, zonder zichzelf te verliezen. Alleen liefde geven is niet genoeg, je moet er altijd zijn, sturing geven, ook als je gekwetst wordt of getest om te kijken of je er wel echt voor ze bent.

Hoe ziet een dag er uit in zo’n gezinshuis?

We zoeken een passende school voor het kind met de juiste begeleiding en ondersteuning om jezelf verder te ontwikkelen op de doordeweekse dagen. Ben je wat ouder? Dan zou het ook kunnen zijn dat je ergens stage loopt of een andere vorm van dagbesteding hebt.

Als je thuis komt drinken we gezellig wat samen, en spreken we je dag door en kun je spelen samen op de trampoline in onze tuin, of je gaat naar je sport of vult je middag in samen met de andere bewoners totdat we gezamenlijk gaan eten waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt.

In het weekend maken we vaak gezellige wandelingen in het nabije vrije uitloop gebied met onze hond Moos, gaan we samen iets leuks ondernemen of je speelt met je vriendjes uit de buurt of van school. Ook kijken we regelmatig samen op de bank een leuke film. Kortom, we maken er iets leuks en gezelligs van bij Alles Kids want bovenal moet het wonen bij ons ook gewoon leuk en gezellig zijn.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen


Alles Kids

Gezinshuis voor kinderen vanaf 4 jaar is onderdeel van De Kroon Plus b.v.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer informatie of direct aanmelden?

Wil je meer informatie over beschermd wonen bij jou in de buurt? Over hoe wij werken of over onze gezinshuizen en de gezinshuisouders?

Meer informatie