Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Als je in een huis van de Kroon Zorginstelling BV woont en je hebt een WLZ indicatie dan ben je verplicht om een eigen bijdrage te betalen aan het CAK.

Home Kosten en vergoedingen

Eigen bijdrage

Als je in een huis van de Kroon Zorginstelling BV woont en je hebt een WLZ indicatie dan ben je verplicht om een eigen bijdrage te betalen aan het CAK. Aan de hand van je zorg, je huishouden, je vermogen  je leeftijd en je inkomen bepaald het CAK de hoogte van de eigen bijdrage (WLZ staat voor Wet Langdurige Zorg).

Overzicht wie betaalt wat

'Mensen met een beperking of chronische ziekte hebben momenteel te maken met een stapeling van zorgkosten en eigen bijdragen. De invoering van een maximale eigen bijdrage van € 19,- voor zorg en ondersteuning vanuit de WMO per 1 januari 2020 – het zogeheten abonnementstarief Wmo – is één van de maatregelen van het kabinet om de stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Op de website van de VNG leest u alles over de invoering van het Abonnementstarief WMO: www.vng.nl/abonnementstarief.'

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen De Kroon Zorg zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. De Kroon en haar begeleiders willen je graag helpen een goede keuze maken.