Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen & antwoorden over onze gezinshuizen, begeleid wonen en zorg.

Vragen:

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen De Kroon Zorg zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. De Kroon en haar begeleiders willen je graag helpen een goede keuze maken.

Wij hebben altijd wel plek in de gezinshuizen/woonhuis. Bij aanmelding wordt er samen met leuke gezinshuisouders/woonbegeleiders gekeken welke begeleid wonen plek passend is aan je wens.

Begeleid wonen biedt je een veilige en beschermde woonomgeving. Iedereen wil graag een fijne plek om te wonen. Binnen De Kroon woon je altijd samen met anderen. Dat kan in een gezinshuis met 24-uurs begeleiding of in een kleine groep met begeleiders in de buurt.

Als je bij ons wilt wonen, heb je daar toestemming voor nodig. Dat heet een indicatie. Als je blijvend zorg nodig hebt, dan valt dat onder de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz regelt en betaalt de langdurige zorg. Om in aanmerking te komen voor deze zorg, heb je goedkeuring nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Soms moet je een eigen bijdrage betalen. De hoogte van de bijdrage hangt af van je inkomen en van de hoeveelheid zorg.

Ook met een persoons gebonden budget kan je bij De Kroon wonen en werken.Staat je vraag er niet bij?

Staat je vraag er niet tussen? Stuur een e-mail naar info@alberozorggroep.nl of neem telefonisch contact via 026 325 28 01.