Skip to main content

Begeleid wonen voor gezinnen

Samen naar meer zelfstandigheid

De Kroon Zorg biedt begeleid wonen voor gezinnen voor ouder(s) met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We beschikken over een aantal leuke appartementen waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Je kunt zowel vrijwillig als op basis van afspraken met kinder- of jeugdbescherming bij ons komen wonen.
 

Zo werken we.

Begeleid wonen voor gezinnen houdt in dat jullie samen met jullie kindje(s) in één van onze appartementen komen wonen. Daar krijgen jullie de hulp en ondersteuning die jullie nodig hebben. Voor het ene gezin betekent dat intensieve begeleiding en voor het andere gezin wat minder. Samen met jullie kijken we waar er behoefte aan is.

We vinden het belangrijk dat je alleen de zorg krijgt die je nodig hebt. Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht als je extra hulp wilt, maar we proberen jullie zelfstandig te laten doen wat jullie zelfstandig kúnnen doen. Samen proberen we zo te komen tot ‘goed genoeg’ ouderschap. Dat houdt in dat jullie kindje voldoende ondersteuning krijgt in zijn of haar ontwikkeling.
 

Wat kun je verwachten?

We helpen jullie niet alleen bij de opvoeding van jullie kleintje, maar ook bij alles daaromheen. We leren jullie bijvoorbeeld luiers verschonen, gezonde voeding geven en communiceren met je baby of peuter. Maar we werken ook aan jullie eigen ontwikkeling. Dat betekent dat we je leren om huishoudelijke taken uit te voeren of bij het vinden van een geschikte baan of studie. Zodat jullie een goede toekomst hebben.
 

Meer informatie?

Hebben jullie net een kleintje gekregen of krijgen jullie er binnenkort één? En kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij de verzorging en opvoeding van jullie kind(eren)? Neem dan vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden van begeleid wonen voor gezinnen bij De Kroon Zorg!