Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Begeleidingsplan

Home Zorgaanbod Begeleid wonen Begeleid wonen vanaf 12 jaar Begeleidingsplan
Samen maken we een begeleidingsplan, de focus ligt altijd op zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding waar nodig.

Bij alle woonhuizen is een gedragswetenschapper betrokken, zo ook bij De Mooieweg. Vanuit haar expertise adviseert en coacht zij de begeleiding binnen de verschillende fasen van ontwikkeling van de jongeren. Om deze ontwikkeling goed te kunnen monitoren wordt er een begeleidingsplan opgesteld, dit wordt een zorgplan genoemd.

In dit zorgplan staan persoonlijke afspraken en doelen die gemaakt worden in samenspraak met de jongeren en hun ouders/verzorgers. Bij De Mooieweg zijn deze doelen gericht op zelfstandigheid in wonen, studie en vrije tijd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het herkennen en omgaan met emoties, het aangaan en behouden van sociale contacten, maar ook praktische vaardigheden zoals zelfzorg en huishoudelijke taken. De begeleiding sluit aan bij deze doelen en rapporteert dagelijks hoe dit leerproces verloopt.

Evaluatie

Elke vier maanden worden de doelen geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. De focus ligt altijd op zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding waar nodig. Daarnaast streven we op de Mooieweg naar een veilige, gezellige plek, waarbij je samenwerkt met je begeleiding.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDe Kroon Zorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering