Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Begeleid wonen vanaf 12 jaar

Begeleid wonen vanaf 12 jaar

Bij onze locatie aan de Mooieweg in Arnhem wordt jongeren een duidelijke structuur geboden. Zo word je geholpen bij de ontwikkeling tot je eigen individu.

Locatie Mooieweg Arnhem
Home Zorgaanbod Begeleid wonen Begeleid wonen vanaf 12 jaar

Begeleid wonen jongeren

Bij De Kroon Zorg wonen jongeren met enige mate van zelfstandigheid, die structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen. Wij hebben een aantal locaties speciaal voor deze doelgroep ingericht. Er valt voor de jongeren genoeg te leren op gebied van wonen, studie en vrije tijd. Zij kunnen zelf aangeven wat ze graag zouden willen leren; onze deskundige in de zorg helpen je bij je persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het leren herkennen van en omgaan met emoties, het op een juiste manier aangaan van contacten en het vergroten van je (sociale) netwerk. Of aan het leren van praktische zaken zoals het zelfstandig uitvoeren van de zelfverzorging en het behouden van een zinvolle daginvulling. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken in de begeleiding en het maken van keuzes die van belang zijn voor de jongere.

Hulp bij de ontwikkeling

Bij onze locatie aan de Mooieweg in Arnhem wordt jongeren een duidelijke structuur geboden. Zo word je geholpen bij de ontwikkeling tot je eigen individu, doordat de begeleiders je uitdagen zelf na te denken over wat je wil en hoe jij de toekomst voor je ziet. Samen worden concrete stappen gezet, van het vinden van een bijbaan tot het op een juiste manier leren aangaan van en omgaan met sociale contacten. De focus ligt altijd op zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding waar nodig. Daarnaast streven we als zorginstelling naar een veilige, gezellige plek, waarbij je direct samenwerkt met je vaste begeleiders.

Open plekken voor kinderen

Goed nieuws! Er zijn een aantal plekken beschikbaar op verschillende locaties voor kinderen vanaf 4 jaar. De Kroon Zorg biedt een veilige plek en ondersteuning op maat. Wij sturen je graag ons informatiepakket toe en houden je graag als eerste op de hoogte van de beschikbare plekken voor begeleid wonen voor kinderen.

Beschikbaarheid bekijken

Meer informatie of direct aanmelden?

Wil je meer informatie over beschermd wonen bij jou in de buurt? Over hoe wij werken of over onze gezinshuizen en de gezinshuisouders?

Meer informatie

Aanmelden bij De Kroon Zorg

Onze deskundige van het Zorgloket vertellen je graag meer over wat er mogelijk is bij De Kroon Zorg. Wil je bijvoorbeeld informatie over wonen, dagbesteding, logeren en/of behandeling?

Verwijzen/aanmelden